TZO Lekenik

22°

Aktivni odmor

Vinotočje Herak

OPG Herak Ivica

Rupčičev put 82 b, LETOVANSKI VRH 

Mob: ++38598262601

e mail: metalinzsk@net.amis.hr

OPG Herak nudi kušanje i prodaju vina, s naglaskom na autohtonu sortu Škrlet.
U prostoru kušaone  je moguće organiziranje proslava (krstitke, pričesti, manje svadbe) do 30 ljudi. Podrum i kušaona Herak su smješteni u prekrasnim vinogradima Letovanskog Vrha, u neposrednoj blizini kapelice Sv. Bartola.

Tartufarenje po Turopolju

OPG Mario Kolić

Zagrebačka 110  Lekenik 

Mob: ++385(0)98838942

Mnoga su bogatstva Zemlje a neka od najvećih krije u svojoj utrobi. Jedno takvo blago svakako su tartufi, gljiva koju diljem svijeta smatraju vrhunskom delicijom a za kojom je potraga  uzbudljiva pustolovina.         

Skriveni u dubini šume gdje rastu pod zemljom, teško ih je naći i smatraju se delikatesom – tartufi su u svijetu vrlo cijenjeni u gastronomskim krugovima zbog svog specifičnog okusa i mirisa koji svako jelo pretvara u doista poseban doživljaj za nepce. 

Upustite se u avanturu i krenite u potragu – u pratnji stručnog berača i školovanog psa, uberite crne i bijele tartufe u turopoljskim šumama. Uživajte u raznovrsnim specijalitetima pripremljenim s tartufima ili se u pripremi okušajte i sami. 

Opustite se okruženi zelenilom prirode, uživajte u ribolovu ili na foto safariju zabilježite prirodu ili najdraže trenutke zabavnog lova na tartufe

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća aktivnosti na području Lekenika i okolice. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 10 osoba. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima.

Rekreacijsko jahanje

OPG Monika Brodarić – LETOVANIĆ

LETOVANIĆ 185 b

Mob: ++385915532790

OPG Brodarić nudi rekreacijsko jahanje za djecu i odrasle na imanju u Letovaniću te okolnim livadama i stazama. Moguća i obuka jahanja, organizacija proslava na imanju te degustacija domaćih proizvoda.  

OPG Đurđica Kasajić – LETOVANIĆ

Mob: ++385912525393

LETOVANIĆ 65

mail:djurdjica.kasajic@gmail.com

OPG Kasajić nudi vožnja prekrasnim šlavonerom kroz Letovanić i okolicu. Moguć i najam za razne manifestacije i događanja. Moguća i vožnja čamcima rijekom Kupom.

OPG Dorotić

Brežane Lekeničke

OPG Dorotić voćarstvom (nasad jabuka) se počinje baviti 1990. godine u Brežanama Lekeničkim, zaseoku Severje. Nasad jabuka proširujemo 1996. godine i 2003. godine. Ukupna površina pod jabukama je 3 ha u vlasništvu i 0,5 ha u najam, sveukupno 3,5 ha jabuka. U proljeće 2018. godine podižemo novi nasad sibirske borovnice na površini od 1 ha. 

Na OPG-u Dorotić uz oca Franju rade i sinovi Fran i Sven koji preuzimaju OPG. Osim njih na OPG-u Dorotić rade i ostali članovi obitelji. 

OPG Dorotić uz svježe konzumne jabuke u ponudi ima sok od jabuka i jabučni ocat, a kroz godinu, dvije biti će u ponudi i sibirska borovnica (haskap) te njene prerađevine. Plasman svojih proizvoda vršimo prodajom na gospodarskom dvorištu, prodajom na kućnom pragu potrošača (dostava potrošaču) i putem samoberbe (kupci, potrošači dolaze sami u voćnjak i beru po svojem izboru jabuke kakve žele i koliko žele po određenoj cijeni).  Samoberba se pokazala kao odličan način prodaje kako za nas tako i za druge poslovne subjekte u bližem okruženju OPG-a.

Proizvodi su dostupni na adresi Brežane Lekeničke, Mažići – Severje 2B

Narudžbe i informacije na kontakt:

098/9607 207 Sven Dorotić

Email: opgdorotic@gmail.com  ili sven.dorotic@gmail.com  

Facebook profilu i facebook stranici OPG Dorotić

Viljamovka

OPG Zdenko Cestarić

Zagrebačka 151, 44272 Lekenik

Mob: 091/2772-429, e mail: zdenko.cestaric@gmail.com

Kušanje i prodaja rakije viljamovke i medica na imanju u Lekeniku.